Україною серед підлітків шириться небезпечний російський флешмоб

Прихильників ПВК “Редан” помітили в Івано-Франківську, Львові, Дніпрі та Полтаві.

27.02.2023
Україною серед підлітків шириться небезпечний російський флешмоб
Скріншот

Нещодавно в Україні почали масово поширювати так званий молодіжний рух ПВК “Редан”. Він виник й активно діє в росії. Підлітки збирають великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур.

Назва “Редан” сягає корінням японського аніме Hunter x Hunter. У росії ПВК “Редан” вже прославилися сутичками з футбольними фанатами в ТЦ та на вулицях у різних містах. Зокрема у днями у москві зібралися сотні людей, які влаштували масову бійку. 

27 лютого начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що у центрі Харкова поліція затримала підлітків, які хотіли влаштувати масову бійку. Правоохоронці встановили, що це частина флешмобу з рф.

“Російські вбивці і мародери запустили флешмоб для підлітків, результатом якого повинна була стати масова бійка. Поліція оперативно затримала усіх юнаків, які включилися в цю небезпечну гру. Зараз поліція запрошує батьків, з ними зустрічатимуться ювенальні поліцейські й проводитимуть профілактичні бесіди”, — йдеться у повідомленні.

У Львові біля ТЦ “Форум” 27 лютого також зібралась група підлітків. Втім, на випередження спрацювали правоохоронці.

“А для тих, хто скаже, це ж діти, що їм буде, я відповім! БУДЕ!!! Бо рано чи пізно хтось не розрахує сили і станеться невиправне, хтось загине, а хтось сяде в колонію для неповнолітніх на 10-15 років. Якщо ви виявили скупчення підлітків, не ставайте героями! Телефонуйте на лінію “102” та повідомляйте чітку інформацію, адже від поданої вами інформації буде ухвалене рішення про реагування”, – відреагував на поширення цього руху в Україні львів’янин Володимир Садовий.

 

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.