У Міноборони прокоментували дані про спецназ НАТО в Україні

Злиті «документи Пентагону» є сумішшю правди та вигадки

13.04.2023
У Міноборони прокоментували дані про спецназ НАТО в Україні

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував скандал із витоком секретних документів Пентагону. Свою думку голова оборонного відомства озвучив 12 квітня на брифінгу з міністром оборони Іспанії Маргаритою Роблес, повідомляє видання El Independiente.

За його словами, у злитих документах є як правдива, так і хибна інформація.

«Це відповідає духу тих «спеціальних психологічних операцій», які любить організовувати росія. Ціль цієї операції – знизити рівень довіри союзників до США. Але союзники зроблять усе можливе, щоб звести нанівець масштаби цього витоку і не допустити його повторення у майбутньому», – заявив Резніков.

Міністр також заперечив присутність військових НАТО в Україні, які, згідно зі злитими даними, нібито діють на території України.

«Присутність спецназу НАТО – це неправда. Якщо тільки не брати до уваги, що в посольстві кожної країни є представники збройних сил», – зазначив Резніков.

Нагадаємо, першими з американських ЗМІ про витік даних Пентагону повідомили The New York Times. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.