Театрознавиця зі Львова виявилась шахрайкою

Орієнтовно мільйон гривень вкрала у людей львівська псевдоволонтерка. Катерина Сегет обдурила військових, благодійників та навіть онкохвору жінку.

12.09.2023
Театрознавиця зі Львова виявилась шахрайкою

Як повідомляє “Львівська хвиля”, псевдоволонтерка обіцяла дрони та допомогу, а коли отримала гроші, тягнула час. До схеми причетні також її поплічники, які живуть в Польщі. Поліція нібито веде слідство, але поки без результатів. Натомість аферистка спокійно живе у Львові, вона може далі видурювати гроші.

Щонайменше п’ятеро людей погодилися свідчити проти аферистки Катерини Сегет. Першою медійного розголосу справі надала львів’янка Ірена Томаш. Вона хотіла придбати дрон та зарядну станцію для брата-військового. Але втратила 86 тисяч гривень.

«З моїм товаром Катя повинна була виїхати з Варшави. Але почалися каруселі, що нібито там на кордоні страшні затори. В понеділок Катя відпочивала, бо дуже втомилася… Потім десь їздила до військових… і я почала «копати». Дізнаватися, що це за персона. І повилазило дуже багато цікавих історій…», – розповіла Львівській хвилі Ірена Томаш.

Катерина Сегет роками будувала собі репутацію. Вона відома в театральних колах та серед волонтерів. Її радили, як перевірену особу. Львів’янин Володимир Коваль навіть придбав через неї дрон. Але коли замовив велику партію – техніку не отримав.

«В один день вона пропала, перестала виходити на зв’язок. Ні по телефону не додзвонитися, не відписувала у вайбері, а далі почалися оті завтра-завтра… Де дрони? От вони вже є, поїду на склад, тебе наберу… Мало не конкретика, мовляв о п’ятій зустрінемось от в такому-то місці. О пів нап’яту я набираю, чи дійсна наша зустріч, але нема жодної відповіді», – зазначив Володимир Коваль.

Декілька місяців Катерина викачувала гроші зі добре знайомої онкохворої жінки. То собі на навчання, то нібито на лікування. Під постійним тиском сумчанка Елла віддала 250 тисяч гривень. А потім ще й попросила Катерину, як відому волонтерку, пригнати авто з-за кордону.

«І відразу починається дзвонить вона Максиму із Польщі, він зараз переганяє авто для військових і може для вас взяти. Накидали мені варіанти які там є в Польщі авто, які можна вибрати. Але потрібна певна сума для того, щоб можна було викупити у власників. І що? Я перераховую вже ці грантові гроші», – повідомила жінка.

А гроші були із гранту, які пані Елла отримала на бізнес від держави.

Якщо ви також стали жертвою Катерини Сегет та компанії – напишіть “Львівській хвилі” у соціальних мережах.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.