Сотенному УПА та Герою України Мирославу Симчичу виповнилося 100 років

Легендарний сотенний Карпатського краю провів у концтаборах понад 30 років життя, але і там вів активну підпільну боротьбу проти радянської системи.

05.01.2023
Сотенному УПА та Герою України Мирославу Симчичу виповнилося 100 років

Про це 5 січня повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

Народний Герой України, жива легенда Мирослав Симчич пройшов героїчний бойовий шлях, роками воюючи з червонозоряними окупантами. Він провів багато успішних боїв, найвідомішим з яких став розгром полку НКВД генерал-майора Дергачова біля присілка Рушор. Там було знищено понад 400 російських солдатів, що врятувало повстанську столицю Космач.

Разом з тим, Мирослав Симчич відбув 32 роки каторги та таборів, є Почесним громадянином Львова та Коломиї.

Від 14 жовтня 2022 року Мирославу Симчичу присвоєно звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” за героїзм, виявлений у боротьбі за незалежність України, визначні особисті заслуги у становленні Української державності, багаторічну плідну громадську діяльність.

“Кожен з нас повинен пам’ятати, що Герой левову частку свого життя присвятив боротьбі за незалежність України та за наше майбутнє. Зараз ми з честю й гідністю маємо довершити його справу та знищити ворога!”, – підкреслили в ЛМР. 

Пропонуємо Вам переглянути цитати славетного українця, щоб осягнути всю велич його особистості.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.