СБУ заблокувала активи російської енергокомпанії, яка незаконно завозила свої товари в Україну

Працівники Служби безпеки в Чернігівській області ліквідували механізм незаконного збуту паливно-мастильних матеріалів виробництва росії.

28.12.2022
СБУ заблокувала активи російської енергокомпанії, яка незаконно завозила свої товари в Україну

Про це повідомила пресслужба СБУ.

До оборудки причетна українська компанія, яка входить до структури підсанкційної кремлівської фінансово-промислової групи «Газпром».

Ця «філія» російського монополіста збувала в Україні гуртові партії російських моторних мастил та інших засобів технічного обслуговування автомобілів, які нелегально завозила до України.

Крім того, після захоплення частини Чернігівщини росіяни використовували територію цього підприємства для базування особового складу та військової техніки окупаційних угруповань.

Зібравши докази, Служба безпеки ініціювала накладення арешту на корпоративні права, нерухомість і автопарк підконтрольної рф компанії. Загальна сума арештованих активів становить понад 35 мільйонів гривень.

За даними слідства, для прихованого збуту російської продукції ділки реалізовували її під брендами українського виробника. При цьому більшу частину одержаних прибутків переправляли до рф.

Під час 14 обшуків в офісних і виробничих приміщеннях компанії правоохоронці виявили підготовлені до збуту великі партії російського товару, а також бухгалтерську документацію, комп’ютери та мобільні телефони з доказами незаконної діяльності.

Правоохоронці відкрили справи за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Санкція першої передбачає штраф до 170 тисяч гривень або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Покарання за другу — позбавлення волі на строк від 8 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.