Підрядника судитимуть за розкрадання понад 700 тис. грн під час реставрації львівського університету

Він незаконно заволодів бюджетними коштами під час реставрації головного корпусу ЛНУ ім. Франка.

07.04.2023
Підрядника судитимуть за розкрадання понад 700 тис. грн під час реставрації львівського університету
Фото: головний корпус ЛНУ ім. І. Франка

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури. 

Фірма, яку очолював обвинувачений, та Львівський національний університет ім. І.Франка уклали договори на реставрацію головного корпусу університету.

Надалі, щоб заволодіти бюджетними коштами підрядник видав завідомо неправдиві офіційні документи. У них він вказав значно завищені обсяги виконаних робіт, які фактично виконані не були. Відповідну документацію подав для оплати замовнику.

“Таким чином, останньому було безпідставно необґрунтовано виплачено з державного бюджету понад 700 000 грн”, – підсумовують в прокуратурі. 

Наразі до суду скерували обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактами незаконного заволодіння чужим майном та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.