Лише 12 зі 120 поданих заявок включили до програми реставрації балконів у Львові

У Львові завершився відбір заявок на програмі співфінансування реставрації балконів на головних фасадах історичних будинків.

10.04.2024
Лише 12 зі 120 поданих заявок включили до програми реставрації балконів у Львові

Власники помешкань, які увійшли до програми, мають заплатити по 10 тис. грн за кожен балкон, еркер чи лоджію. Решту вартості реставрації оплатить міська рада з бюджету Львова, повідомила пресслужба Львівська міськради.

У ЛКП “Бюро спадщини” стверджують, що 90% від отриманих заявок не відповідали умовам програми.

“Загалом ми отримали 120 звернень від мешканців. Однак, лише 12 заявок відповідали усім умовам і були включені у програму співфінансування. Ще раз наголошуємо: слід уважно ознайомитися з умовами програми і подавати заявку із повним переліком передбачених додатків”, — прокоментував директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

У комунальному підприємстві додали, що у межах програми найближчим часом планують продовжити реставрацію балконів на вул. Гоголя, 10. Загалом, станом на зараз готову необхідну документацію мають 14 об’єктів.

Власник квартири має погодитись внести 10 тисяч гривень за кожен балкон, або ж надати письмову відмову від участі в програмі. Після цього представник ініціативної групи має заповнити заяву та надіслати її у ЦНАП. До заяви потрібно додати низку документів:

  • копії укладених охоронних договорів з органом охорони культурної спадщини на кожну квартиру з балконом, який пропонується для реставрації;
  • копії технічних паспортів кожної квартири з балконом;
  • копії поверхових планів будинку – пам’ятки культурної спадщини;
  • фотофіксація стану балконів, еркерів, лоджій;
  • нотаріальна посвідчена довіреність про уповноваження особи на участь у програмі від кожного з власників балконів;
  • якщо хтось із власників відмовляється від участі, потрібно долучити письмову відому.

До слова, програма співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури була затверджена у 2019 році та діяла впродовж 2020-2021 років. Тоді, у співпраці з мешканцями, відреставрували 5 балконів та два еркери у будинку на вул. Стецька, 4. У 2022 році році, з початком повномасштабної війни, програма була призупинена. Минулоріч дію програми відновили.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.