Начальник Львівської ОВА Максим Козицький: «Наступний опалювальний сезон буде важким»

Підготовку енергосистеми області до осінньо-зимового періоду обговорили сьогодні, 18 серпня, на нараді у Львівській обласній військовій адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Козицького та голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького.

18.08.2023
Начальник Львівської ОВА Максим Козицький: «Наступний опалювальний сезон буде важким»

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У нараді взяли участь представники обленерго, водоканалу, теплокомуненерго, інших обʼєктів критичної інфраструктури області, ДСНС та представники бізнесу – великі споживачі електроенергії.

“Енергосистема Львівщини минулої осені і зими була однією з пріоритетних цілей ракетних і дронових атак країни-агресора. Кількість влучань в енергообʼєкти співмірна з ураженнями в прифронтових областях”, – йдеться у дописі.

Під час наради представники енергокомпаній та обʼєктів критичної інфраструктури поінформували про ліквідацію наслідків масштабних атак та заходи підготовки до майбутнього опалювального сезону, сценарії та механізми резервних схем живлення на Львівщині. Є спільне розуміння, що обʼєкти критичної інфраструктури мають бути захищені джерелами автономного живлення на випадок нових атак і можливих відключень.

Обговорили також механізми захисту обʼєктів.

«Минулого року українська енергосистема почала синхронно працювати з енергосистемою континентальної Європи і це відкрило можливості імпорту електроенергії з Європи до України в разі потреби. Це додатковий ресурс уникнути відключень в разі нових атак країни-агресора, який став доступним завдяки синхронізації української та європейської енергомереж в березні 2022-го року», – наголосив голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький підкреслив:

«Є спільне розуміння, що наступний опалювальний сезон буде важким. Ми не маємо ілюзій щодо намірів країни-агресора. Ми бачимо, що НЕК Укренерго забезпечує свої підстанції обладнанням і матеріалами для відновлення, щоб збільшити доступну потужність в енергосистемі Львівщини. Зі свого боку місцеві компанії роблять все можливе для підготовки своїх обʼєктів. Ймовірність нових атак висока, отже високою має бути наша готовність до можливих вимушених відключень».

 

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.