На передову зі Львівщини відправили ще 200 сучасних безпілотників

У межах ініціативи «Пташки Перемоги» до воїнів відправлять нову партію квадрокоптерів, дронів-камікадзе, антидронових рушниць та навчальних безпілотних комплексів.

19.06.2023
На передову зі Львівщини відправили ще 200 сучасних безпілотників
Фото: Львівська ОВА

Сьогодні, 19 червня, в межах благодійного проєкту «Пташки Перемоги» на фронт зі Львівщини відправили ще дві сотні квадрокоптерів DJI Mavic 3 та дронів-камікадзе FPV, які можуть переносити понад 1 кілограм вибухівки і знищувати важку техніку противника. Окрім цього, захисники і захисниці отримають 2 андидронові рушниці. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Львівщина вчергове об’єднується заради спільної ідеї – представники свідомого бізнесу, підприємці, виробники дронів спільними силами передають на фронт 202 безпілотники. До ініціативи «Пташки Перемоги» долучились як українські меценати, так і міжнародні благодійники з Чехії. Кожен розуміє, наскільки важливо, щоб військові мали можливість боронити Україну зі сучасною технікою. Дрони можуть вберегти не одне життя. Разом з безпілотниками до захисників і захисниць поїдуть маленькі паперові «пташки Перемоги», які виготовили діти», – розповів очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Нову партію дронів відправлять різним львівським бригадам – 80-тій ОДШБ, 24-тій ОМБ ім. Короля Данила, 125-тій та 103-тій бригадам Сил ТрО, а також бригадам західного оперативного командування. Водночас представники 7 прикордонного загону відтепер матимуть змогу користуватися двома навчальними комплексами, які складаються із безпілотників, антен, пультів, спецокулярів. Пристрої працюватимуть на навчальних базах та допомагатимуть бійцям вдосконалювати свої навички.

Зауважимо, що від початку квітня волонтери ініціативи «Пташки Перемоги» передали українським воїнам вже 264 «пташки». Загальна мета – збір 1000 безпілотників для ЗСУ. Проєкт реалізують у співпраці з начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександром Тіщенком і засновником БО «Добро.Дій» Ігорем Дулином.

«Кожен новий дрон – це ще один крок назустріч перемозі. Щодня благодійний проєкт «Пташки Перемоги» поповнюється новими безпілотниками, від початку квітня передали 264 пристрої. Левова частка дронів, які вже вдало працюють у спецпідрозділах на передовій, – це  DJI Mavic 3, сучасні, легкі та маневрені квадрокоптери з високим рівнем точності та надійності. Завдяки їхній роботі видно і техніку, і особовий склад противника», – пояснив начальник Львівського ОТЦК та СП Олександр Тіщенко.

До слова, перша передача безпілотних пристроїв в межах ініціативи  «Пташки Перемоги» відбулась у березні цього року завдяки благодійному аукціону. Під час нього представили низку оригінальних лотів в єдиних екземплярах, кошти з придбання яких скерували на закупівлю 6 дронів для воїнів зі зведеного батальйону Національної поліції України «Захід».

Нагадаємо, Залужний підписав лоти на аукціон проєкту «Пташки Перемоги» для допомоги ЗСУ.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.