На Львівщині чоловіку, який не прийшов до військкомату, призначили іспитовий термін

Він отримав повістку, але після проходження військово-лікарської комісії не прийшов у військову частину.

05.05.2023
На Львівщині чоловіку, який не прийшов до військкомату, призначили іспитовий термін
Фото: умовне

Про це йдеться у постанові суду від 2 травня.

У матеріалах справи вказано, що у листопаді минулого року мешканець Миколаєва, що на Львівщині, отримав повістку. Військово-лікарська комісія визнала його придатним до проходження служби, після чого він отримав повістку про виклик на 10 листопада до територіально центру комплектування, звідки його мали відправити на проходження служби в ЗСУ.

Однак чоловік на виклик за цією повісткою не з’явився. У суді він свою провину визнав та розкаявся.

Миколаївчанина визнали винним за ст. 336 ККУ (Ухилення від призову на військову службу) та призначили йому 4 роки ув’язнення. Однак від відбування покарання його звільнили, обмежившись іспитовим терміном на 2 роки. Цей вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.