На Херсонщині ЗСУ уразили рідкісний російський ЗРК Тор-М2ДТ

Його знищили поблизу Олешок.

02.02.2023
На Херсонщині ЗСУ уразили рідкісний російський ЗРК Тор-М2ДТ
Фото: 406 окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила 406 окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова. 

“Знищили гордість російського оборонпрому “вбивцю байрактарів” арктичний ЗРК Тор-М2ДТ. Зазначені комплекси, які має на озброєнні лише 80-та мотострілецька бригада берегових військ північного флоту вмф рф, увійшли до окупованої України в грудні минулого року”, – зазначили у повідомленні. 

Всього на озброєнні в росії 12 комплексів подібної модифікації, які працюють в температурному діапазоні до мінус 50 градусів. Кожен такий ЗРК має дві машини: перша – машина для розміщення екіпажу та управління вогнем, друга – машина з РЛС, двома пусковими модулями на 4 зенітні ракети типів 9М331 або ж 9М332.

“Зенітно-ракетний комплекс вартістю понад 25 мільйонів доларів на який покладалось завдання не лише прикриття своїх військ, але й також захист стратегічно важливих об’єктів рашистів, артилеристи Військово-Морських Сил Збройних Сил України успішно відправили вслід за російським військовим кораблем”, – додали у бригаді. 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.