Львівські бригади будівельників відновили 40 пошкоджених будинків на Херсонщині

Від липня на Херсонщині працюють будівельники зі Львівської області. Вони вже змогли відновити 49 пошкоджених осель.

04.09.2023
Львівські бригади будівельників відновили 40 пошкоджених будинків на Херсонщині

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Львівщина стала однією з 15 регіонів, який долучився до проєкту «Пліч-о-пліч». Така ініціатива має на меті допомогти відбудувати громади Херсонщини, які найбільше постраждали від агресії Росії. Зокрема львівській будівельники взяли під свій патронат селище Біла Криниця, села Нова Зоря і Таврійське.

За інформацією ЛОВА, об’єкти, які планує відновити Львівщина, поділені на категорії. Таким чином, у програму входить такі роботи: поточний ремонт, капітальний ремонт, частково пошкоджене або зруйноване житло. Найперше намагаються відновити пошкоджене житло, в яке відразу після завершення робіт можуть заселитися люди.

Так, у селі Нова Зоря вже відновили 9 житлових будинків та у 6 тривають роботи. Таврійське – 11 житлових будинків відремонтували і ще у 22 проводять будівельні роботи. Біла Криниця – завершили роботи у 20 будинках, у 36 оселях продовжують відновлення.

Т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОВА Роман Дуля зазначив, що, наприклад, в будинок пані Олени зі села Таврійське окупанти влучили двічі. Внаслідок цього там були пошкоджені всі вікна і двері. Тому без світла і газу вона провела цілу минулу зиму. Однак у липні ремонтні бригади провели заміри і розпочали роботи. Вже сьогодні повністю відновили вікна, двері та пошкоджений дах.

Таким чином, оселі, яких відновили, поступово повертаються в домівки. Так, у село Таврійське повернулись 4 родини, у Білу Криницю – майже десяток. Роботи у помешканнях трьох населених пунктів планують завершити до кінця жовтня-початку листопада 2013 року.

У військовій адміністрації повідомили, що джерела фінансування програми є кошти громад регіонів, а також кошти державного бюджету України (після прийняття Державної програми). Окрім цього, така ініціатива розраховує на підтримку позабюджетних організацій.

 

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.