Ми самі допомогли озброїти Іран

Ми збирались будувати Ірану ядерний реактор і дуже ображаємось по сьогодні, що американці не надто вже й щедро віддячили за відмову від цього наміру.

17.10.2022
Ми самі допомогли озброїти Іран
Фото: умовне

Ми налагодили в Ірані випуск наших АН-ів – де багато технологій придатні при створенні дронів і ракет.

Ми мало коли задумувались, у що обернеться наше співробітництво з Іраном у сферах, які ми з усієї сили називали невійськовими.

Фінансові інтереси кількох директорів кількох заводів в Україні, які через міцне лобі в кабінетах президентських адміністрацій та уряду завжди уміли представити свої особисті інтереси та потреби своїх підприємств, як “єдину надію для порятунку і відродження вітчизняної промисловості та ВПК”, завжди у нас були важливіші за будь-які міркування стратегічного характеру та політику, що базується на цінностях. Ну, звісно – це ж “американці і європейці просто хотіли розвалити нашу промисловість, щоб зробити Україну аграрною державою”. Нам же здавалось, що Іран нам не загрожує і ніколи не буде.

Але заробітки від торгівлі з Іраном та іншими режимами так і не дали відродити ВПК (та й чи збирався хтось це робити?), створити нові зразки озброєнь, БПЛА, ракети.

Не можна озброювати головорізів і людожерів – непередбачувані авторитарні режими.

Наша короткозорість і повертається до нас з Ірану і, на жаль, повернеться з Китаю.

І напевно варто пам”ятати про власну участь у технічному та технологічному переозброєнні Ірану, коли ображаємось за щось на Ізраїль.

Богдан Яременко

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.