Українські захисники вже збили майже 900 “Шахедів”

Президент Володимир Зеленський звернувся до народу Ірану через надання цією країною безпілотників Shahed, якими росія атакує Україну.

25.05.2023
Українські захисники вже збили майже 900 “Шахедів”
Фото: умовне

Про це президент України сказав у вечірньому відеозверненні.

За його словами, наразі росія застосувала проти України близько 1160 іранських дронів, з них майже 900, тобто більшість, збили українські захисники. Українська сторона постійно шукає інструменти, щоб збивати усі запущені«Шахеди».

«Сьогодні хотів би звернутися безпосередньо до народу Ірану. До всіх — до суспільства, до іранських улемів, до кожної іранської родини, до тих людей, які здатні впливати на державні рішення в Ірані. Просте запитання: а для чого вам бути співучасниками російського терору? Чому ви на боці держави-зла?» — сказав Зеленський.

Він додав, що хоча українці й навчилися збивати більшість дронів-камікадзе, які Іран передає росії, але все ж таки є й влучання.

«Ваші “Шахеди”, які щоночі тероризують Україну, означають лише те, що людей Ірану штовхають ще глибше й глибше на темний бік історії», — наголосив він.

Нагадаємо, у ніч на 19 травня Україну атакували 22 “Шахеди”.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.