Генштаб: ЗСУ потребують близько 2000 стволів для артилерії

Стволи вимагають заміни через інтенсивне застосування гармат.

21.03.2023
Генштаб: ЗСУ потребують близько 2000 стволів для артилерії
Фото: умовне

Потреба Збройних сил України в артилерії становить близько 2000 стволів, які потребують постійного оновлення. Про це повідомив т.в.о. начальника Головного управління бойових ударних систем Генштабу полковник Сергій Баранов на брифінгу 21 березня, цитує “АрміяInform”.

На запитання про стару радянську техніку, зразки якої є сенс модернізувати, Баранов відповів, що поки ЗСУ вона потрібна, тому що “війна — це дуже дороге “задоволення” а нове озброєння коштує дуже великих грошей”.

За словами полковника, Україна має можливість модернізувати старі гармати до таких технічних характеристик, щоби вони “фактично були на одному рівні зі зразками країн-партнерів”.

Він зазначив, що зараз це проводиться постійно, у Збройних силах є діючі дослідно-конструкторські заклади.

“Я сподіваюся, що в найближчому часі ми обов’язково вже будемо мати наші вдосконалені системи”, — повідомив Баранов, зазначивши, що на сьогодні потреба складає близько двох тисяч стволів, які від часу та інтенсивного застосування виходять зі строю і вимагають оновлення.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.