Греція надасть Україні більше артилерії і боєприпасів

Але масштаб поставок буде впиратися в потреби самої Греції, що постійно живе з очікуванням війни проти Туреччини.

06.04.2023
Греція надасть Україні більше артилерії і боєприпасів
Фото: умовне

Греція постачатиме Україні військову допомогу “стільки, скільки буде потрібно”, але з урахуванням власних оборонних потреб. Про це заявив міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос в ході візиту в Афіни його українського колеги Олексія Резнікова, пише The Washington Post.

У межах цього візиту грецька сторона пообіцяла українському гостю додаткові постачання боєприпасів для артилерії й стрілецької зброї, доступ до грецьких госпіталів для поранених, а також нову партію радянських БМП. Також Греція допомагає в навчанні українських спецпризначенців і танкістів.

Виступаючи в грецькому парламенті напередодні візиту Резнікова, Нікос Панайотопулос запевнив депутатів, що допомога Україні не повинна ставити під загрозу обороноздатність самої Греції, що має майже ворожі відносини з Туреччиною. Зокрема міністр повністю виключив постачання Україні танків “Леопард”.

“Ми даємо те, що можемо дати, але нічого, що могло б хоч трохи послабити наші власні оборонні можливості, враховуючи наші власні виклики національній безпеці”, – заявив Панайотопулос.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.