Суд Ірану відправив за ґрати 10 військових за збиття українського літака МАУ у 2020 році

Військовослужбовців засудили до тюремного терміну від одного до 13 років

17.04.2023
Суд Ірану відправив за ґрати 10 військових за збиття українського літака МАУ у 2020 році

Суд Ірану засудив 10 військовослужбовців сил протиповітряної оборони країни до тюремного ув’язнення за участь у збитті українського пасажирського літака авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” поблизу Тегерана 2020 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний портал новин судової системи Ірану Mizan Online.

Військовослужбовців засудили до тюремного терміну від одного до 13 років. Вироки було винесено після 20 судових слухань і “детального розслідування” протягом трьох років.

Головний обвинувачений у цій справі, названий “командиром системи оборони Тор М-1”, був засуджений до трьох років тюремного ув’язнення за ненавмисне вбивство 176 пасажирів і членів екіпажу, які перебували на борту рейсу PS752 літака МАУ. Йому дали ще 10 років за ігнорування протоколу та “масштаб наслідків своїх дій”.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року в Ірані збили літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» невдовзі після вильоту з Тегерана. Унаслідок цього загинули всі 176 людей, які перебували на борту.  Серед них було 11 українців, а також громадяни Ірану, Канади, Великої Британії та Афганістану.

Іран спершу заперечував відповідальність, але через три дні визнав, що літак Boeing ненавмисне збила іранська ракета, оскільки його сприйняли за ворожий об’єкт. В Ірані назвали це «катастрофічною помилкою».

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.