Латвійця, який був бойовиком “лнр”, оголосили в міжнародний розшук за участь у війні проти України

Законодавство Латвії забороняє громадянам брати незаконну участь у збройних конфліктах на території інших держав.

18.04.2023
Латвійця, який був бойовиком “лнр”, оголосили в міжнародний розшук за участь у війні проти України
Фото: умовне

Правоохоронні органи розшукують громадянина Латвії Олександра Малишева, який брав участь у військових операціях проти збройних сил України, повідомляє TV.NET.

У Службі державної безпеки (VDD) заявили, що кримінальний процес розпочали ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну, а саме 10 березня 2021 року.

Інформація, отримана Службою безпеки, свідчить, що Малишев тривалий час був бойовиком так званої “лнр”. Він брав участь у бойових діях і нападах на збройні сили України, тим самим виступаючи проти територіальної цілісності України.

Під час розслідування було встановлено, що з 2015 року Малишев перебуває у так званій “лнр”.

Минулого літа матеріали справи направили до прокуратури, а вже у серпні чоловікові пред’явили обвинувачення. Наразі Малишева оголошено в міжнародний розшук.

Крім того, на початку цього року стало відомо, що спецслужби порушили кримінальну справу проти громадянина Латвії у зв’язку з підозрами в незаконній участі у російсько-українській війні. Колись він служив у латвійській армії і був звільнений з дисциплінарним стягненням.

У соцмережах поширилось відео, на якому озброєний чоловік, який називає себе громадянином “днр”, закликає міністра оборони Латвії не посилати солдатів в Україну на Донбас російською та латиською мовами.

Зміни в Кримінальному кодексі Латвії, що забороняють незаконну участь у збройних конфліктах на території іноземних держав, набули чинності 19 лютого 2015 року.

У попередні роки VDD передав кілька кримінальних справ проти громадян Латвії за участь у бойових діях на боці проросійських військових формувань на сході України. Частину підсудних було заарештували в Латвії та засудили, решту оголосили в міжнародний розшук.

Згаданий кримінальний процес є першою справою, порушеною VDD за вказаною статтею Кримінального кодексу після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого минулого року.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.