Депортованим українцям роздають російські паспорти

Влада рф ухвалила рішення узаконити видачу паспортів за місцем проживання. Раніше документ видавався за місцем прописки.

20.01.2023
Депортованим українцям роздають російські паспорти
Фото: умовне

За час широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну, росіяни депортували з тимчасово окупованих територій понад два мільйони українців. Кожному з них росіяни планують видати паспорт рф, повідомляє Центр національного спротиву. 

Без російського паспорта депортовані не отримуватимуть жодних виплат чи послуг. Фактично, росіяни хочуть максимально інтегрувати депортованих українців. 

Це ворог робить для того, аби виправити демографічну ситуацію в південних республіках, куди росіяни “евакуйовують” українців. Проте така евакуація відбувається не добровільно. 

“Фактично москва спочатку генерує гуманітарну кризу в регіоні й вивозить звідти заклади медицини, освіти й аптеки. Коли життя вже в місті немає, то мешканцям розповідають про наступ ЗСУ й бомбардування, та встановлюють дедлайни, які психологічно тиснуть на людей. Хоча подібного потім не відбувається,” – розповідають в ЦНС. 

У Центрі зазначають, що коли цивільне населення з тимчасово окупованих територій, переважно з Херсонщини, піддається паніці, то їх “евакуюють” до південного федерального округу рф. Зокрема Краснодарського та Ставропольського країв. 

“При цьому виїзд до вільної України закривають, що руйнує міф пропагандистів москви про турботу про населення. Всі місцеві, які лишаються, вимушені жити в умовах продовольчої та гуманітарної кризи. Водночас репресії проти мирного населення посилюються”, – додають в ЦНС. 

Українців переселяють в регіони, яку за останні десятиліття активно заселяють народи Кавказу. Відтак кремлю необхідно збалансувати демографічну ситуацію в регіоні, адже там не відкидають сценарію активних визвольних рухів народів, що населяють рф.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.