Бійці ЗСУ двома танками захопили опорний пункт росіян

Противник не очікував, що атака на нього розпочнеться блискавично.

12.10.2022
Бійці ЗСУ двома танками захопили опорний пункт росіян

Під час контрнаступу на Херсонщині українські військові двома танками і всього за пів години захопили опорний пункт російських окупантів. Про це розповіли в офіційному інформагентстві Міноборони.

Зазначається, що вздовж траси Мар’янське – Берислав, що проходить правим берегом Дніпра, на кожному перехресті ворог збудував цілу систему укріплень і опорних пунктів. Кожен такий «укріпрайон» наші воїни брали з жорстокими боями, однак зупинити просування ЗСУ противник вже не міг.

«Один такий опорний пункт, який був біля перехрестя, довелось брати нам. Ми вийшли з району висування до невеликої лісопосадки, звідти мали розпочати атаку на цей опорний пункт. Мали прикривати піхоту, яка йшла за нами. Ми – це наш танк і танк з нашого підрозділу, де екіпаж мого товариша з позивним “Братва”. Я йшов зліва, а він справа від автотраси», – розповідає командир Т-64 на псевдо «Шустрий».

«Ми ніби нахрапом на нього накинулись. Спочатку пішли БМП із десантом, а наші танки вогнем знищували вогневі точки. Далі ми пішли на прорив оборони й піхоту обігнали, вона йшла за нами. Я побачив в одному місці спалах і “кинув” туди три постріли – там запалало», – додає боєць.

Він увірвався танком безпосередньо на ворожі позиції, де були збудовані досить міцні й потужні бетонні укриття та укріплення. За танком українська піхота почала «зачищати» ворожий опорний пункт.

«Ворог почав просто тікати й навіть залишив свій танк, який стояв на позиціях. У мене в танку, як на зло, заклинив кулемет, то ж я висунувся з люка й “доганяв” їх із власного автомата. Ось так ми взяли цей опорний пункт, менше ніж за пів години вже почепили наш прапор на укріпленнях на перехресті. Наші пішли вже трохи далі вперед, а ми замаскувались і чекаємо на подальші розпорядження», – поділився «Шустрий».

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.