Віцеканцлер Австрії розкритикував дозвіл на участь росіян і білорусів у Олімпіаді-2024

Раніше президент Австрійського олімпійському комітету Петер Меннел підтримав рішення МОК не відстороняти жодного спортсмена “лише на підставі його паспорта”. Коглер не погоджується з такою думкою.

08.02.2023
Віцеканцлер Австрії розкритикував дозвіл на участь росіян і білорусів у Олімпіаді-2024
Фото: умовне

Віцеканцлер і міністр спорту Австрії Вернер Коглер сказав про це у коментарі виданню Der Standard.

“Таке кричуще порушення міжнародного права повинно призвести до наслідків і санкцій у всіх сферах. З усім розумінням ситуації тих чи інших російських, чи білоруських спортсменів, я співчуваю насамперед сім’ям тих українських спортсменів, яких, за деякими даними, вже близько 220, які загинули на полі бою або внаслідок російських атак на цивільну інфраструктуру”, – зазначив віцеканцлер Австрії.

Також Коглер додав, що значна частина російських і білоруських спортсменів є військовослужбовцями.

“У Токіо 45 з 71 медалей завоювали військовослужбовці. На зимових іграх у Пекіні третина учасників команди Олімпійського комітету росії служили в армії”, – додав Коглер.

Він наголосив, що “для українських спортсменів просто неприйнятно змагатися за медалі з російськими та білоруськими спортсменами”, а критика позиції України з боку МОК “повинна бути відкинута”.

Нагадаємо, мер Парижа висловилася проти участі росіян в літній Олімпіаді 2024 року.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.