Мер Парижа висловилася проти участі росіян в літній Олімпіаді 2024 року

Столиця Франції втретє в історії прийматиме Олімпійські ігри наступного року.

08.02.2023
Мер Парижа висловилася проти участі росіян в літній Олімпіаді 2024 року
Фото: мерка Парижа Анн Ідальго

Про це пише Politico.

Мерка Парижа Анн Ідальго 7 лютого заявила що вона “не виступає за” дозвіл росіянам змагатися як нейтральним особам або під прапором Олімпійських ігор, що свідчить про зміну її позиції минулого місяця, коли вона стверджувала, що спортсмени не повинні бути позбавлені можливості брати участь у змаганнях.

“Поки триває ця війна, ця російська агресія проти України, неможливо йти парадом, ніби нічого не відбувається, щоб делегація прибула до Парижа, а на Україну сиплються бомби”, – сказала Ідальго.

Хоча остаточне рішення приймає МОК, Ідальго є важливим союзником для української позиції, оскільки вона знаходиться в центрі підготовки до Олімпіади. Ідальго сказала, що публічно висловить свою незгоду з МОК, якщо він не передумає.

Нагадаємо, російським та білоруським спортсменам дозволили взяти участь в Олімпійських іграх 2024. Президент Литви звернувся до країн Заходу через можливу участь росіян та білорусів в Олімпіаді, а Польща заявила, що коаліція країн висуне ультиматум МОК.

Крім того, 7 лютого скандинавські країни виступили проти повернення росіян та білорусів до міжнародних спортивних змагань.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.