Затримали херсонця, який допомагав рф перекидати військові ешелони в Україну

Після захоплення обласного центру він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і вступив до лав місцевої окупаційної адміністрації рф.

17.04.2023
Затримали херсонця, який допомагав рф перекидати військові ешелони в Україну
Фото: Офіс Генпрокурора

Про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

За даними слідства, з червня по листопад 2022 року він надавав допомогу окупаційній адміністрації держави-агресора. Він обійняв посаду так званого «начальника вокзалу станції «Херсон» «Державного унітарного підприємства «Херсонська залізниця».

Перебуваючи на цій посаді, чоловік пропагував ідеї «русского мира» серед співробітників залізничного транспорту на території Херсонщини з метою підтримки ними рішень і дій окупаційної адміністрації рф.

Підозрюваний схиляв працівників вокзалу станції «Херсон» влаштовуватися на роботу в так зване «Державне унітарне підприємство «Херсонська залізниця», закликав до співпраці з ворогом, застосовуючи психологічний тиск.

Також він організовував безперешкодне функціонування залізничного вокзалу станції «Херсон», у тому числі залізничних сполучень між містом Херсон та іншими тимчасово окупованими містами України.

Чоловік забезпечив безперешкодне переміщення через залізничний вокзал бронепотягів та інших вагонів ВАТ «Російська залізниця», в яких перебували військовослужбовці збройних сил рф.

Після звільнення міста він намагався «залягти на дно», щоб уникнути правосуддя, однак його затримали.

Херсонцю повідомили про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.