У зоні землетрусів в Туреччині відшукали дев’ятьох громадян України

Водночас кількість звернень про українців, які перебували в зоні стихійного лиха, та зв‘язок з якими наразі відсутній, збільшилася до 27.

07.02.2023
У зоні землетрусів в Туреччині відшукали дев’ятьох громадян України
Фото: наслідки землетрусу в Туреччині

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

За його словами стан шістьох знайдених людей задовільний, загроз життю немає.

“В частини громадян зруйноване житло. Вони наразі поселилися в турецьких родичів. Консул підтримує з ними зв‘язок”, – написав речник.

Водночас загальна кількість звернень про громадян в зоні стихійного лиха, зв‘язок з якими наразі відсутній, збільшилася до 27. Українське посольство взаємодіє із турецькими рятувальниками задля встановлення місць їхнього перебування.

Ніколенко додав, що інформація про наявність українців серед жертв землетрусу не надходила.

Згодом посол України у Туреччині Василь Боднар повідомив, що вдалось встановити контакт із ще трьома українцями, які були в зоні землетрусів. Пошуки ще 18 тривають.

“У нас зараз є 27 запитів, з них ми віднайшли дев’ять осіб, які перебували в зонах цього стихійного лиха. Їхньому життю нічого не загрожує. Всі, з ким вдалося встановити зв’язок, не поранені”, – розповів дипломат.

Крім того, Боднар повідомив, що українська рятувальна команда з 87 осіб, яку відправляють до Туреччини для допомоги у подоланні наслідків руйнівних землетрусів, вже у дорозі.

Для отримання допомоги громадянам України у Туреччині потрібно звернутися на “гарячу лінію” посольства України в Туреччині: +90 539 550 98 98.  

Також  працює “гаряча лінія” МЗС України, за якою можна повідомити про родичів чи знайомих, які не виходять на зв’язок чи потребують допомоги: +380 44 238 15 88.

Нагадаємо, сильний землетрус магнітудою 7,9 стався на півдні Туреччини зранку 6 лютого і був відчутний на Кіпрі, у Лівані та Сирії. Україна надасть Туреччині гуманітарну допомогу для ліквідації наслідків землетрусу.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.