У Запоріжжі амністованого вбивцю, який пішов у ЗСУ, засудили за втечу з військової частини

Його шукали майже місяць.

15.05.2023
У Запоріжжі амністованого вбивцю, який пішов у ЗСУ, засудили за втечу з військової частини
Фото: умовне

Про це повідомляє видання 368.media з посиланням на вирок суду.

Андрія Карбаня у 2011 році засудили за грабіж із випробувальним строком у два роки. Однак вже 2014 року у Запоріжжі його засудили за розбій та вбивство до 14 з половиною років позбавлення волі.

Після повномасштабної збройної агресії рф чоловіка звільнили відповідно до указу Президента «Про помилування засуджених». Карбаня зарахували до військової частини на посаду стрільця. Солдат 22 серпня отримав звільнення на добу з військової частини. Проте після закінчення строку він не повернувся. Знайти його не вдалося.

Місцеперебування чоловіка встановили лише 18 вересня, коли військова служба правопорядку доправила його до обласної психлікарні, у зв’язку із погіршенням стану здоров’я через систематичне вживання алкогольних напоїв. Згідно з даними лікарні, Карбань лікувався від синдрому залежності від алкоголю.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений заявив про повне визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення. Він самостійно з`явився до військової прокуратури та зізнався у вчиненому.

Суд визнав його винним та покарав триманням у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців строком на два роки.

Строк відбуття покарання ухвалили обчислювати з 28 жовтня 2022 року, коли солдата доправили на гауптвахту.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.