У Європі тимчасовий захист отримали понад 5 млн українців – ООН

У країнах Європи зареєстровано 5 008 482 українців зі статусом тимчасового захисту.

03.04.2023
У Європі тимчасовий захист отримали понад 5 млн українців – ООН
Фото: умовне

Про це йдеться у звіті Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

За даними ООН, за період з 31 січня до 28 березня 2023 року кількість громадян, які отримали офіційний статус захисту в країнах Європи, збільшилася на 185 тисяч осіб.

Більшість українців зі статусом тимчасового захисту мешкають у Польщі – понад 1,57 млн осіб. Друге місце за кількістю українських біженців посідає Німеччина – 922 тисячі українців. У Чехії знайшли притулок 502 тисяч людей.

У Британії проживає понад 191 тисяча українських біженців. Понад 173 тисячі українців отримали притулок в Італії, а понад 171 тисячу – в Іспанії. Понад 123 тисячі українців зупинилися в Румунії. У Словенії тимчасовий захист отримали 112 тис. громадян України.

У Данії перебуває 38 тисяч осіб, у Фінляндії – понад 50 тисяч українців; у Франції – 119 тисяч.

Всього з 24 лютого 2022 року на території Європи було зафіксовано понад 8 мільйонів українських біженців. Згодом частина з них повернулася додому або поїхала до інших країн світу.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.