У Херсоні затримали директора агентства, яке виготовляло агітки для псевдореферендуму

Директор місцевого рекламного агентства добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами під час тимчасового захоплення обласного центру.

17.02.2023
У Херсоні затримали директора агентства, яке виготовляло агітки для псевдореферендуму
Фото: СБУ

Чоловік запропонував рашистам PR-послуги щодо інформаційної підтримки кремлівського псевдореферендуму, повідомляє Служба безпеки України. 

Він здійснив “перереєстрацію” підприємства в колишній місцевій окупаційній адміністрації та уклав з нею “контракт” щодо надання рекламних послуг.

Потім особисто займався розробкою “стратегії” ворожої інформкампанії за “приєднання” регіону до складу росії. Також його підприємство розробило і виготовило оптову партію листівок та постерів на білборди із закликами на підтримку фейкового плебісциту.

Вартість “замовлення” становила більше ніж пів мільйона у гривневому еквіваленті. Гроші зловмисник отримував від рашистів у російських рублях.

Для розміщення агітаційної продукції використали 20 рекламних щитів компанії, встановлених уздовж автомобільних доріг та в місцях масового перебування людей на території українського міста.

Після звільнення Херсона колаборант намагався “залягти на дно” і таким чином спробувати уникнути правосуддя, але його затримали. 

Під час обшуків в офісі та помешканні фігуранта виявили документацію і наочну продукцію із доказами незаконних дій.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 4 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.