У бібліотеці в Тернополі 7-річному переселенцю відмовилися видавати книжки

Директорка Тернопільської обласної бібліотеки для дітей та її заступниця не дають книжки дитині, бо вважають, що там він може написати “слава Росії”. Натомість – вимагають заставу за книжки з його матері.

17.04.2024
У бібліотеці в Тернополі 7-річному переселенцю відмовилися видавати книжки

Як повідомила мама хлопчика Катерина Посохова, більше 2 років у Тернополі Святослав ходив у міську бібліотеку біля школи. Перечитав багато, жодних нарікань не мав. В черговий візит бібліотекар порадила звернутись до значно більшої – обласної бібліотеки.

“І ось тут ми дізналися, що дитина в Тернополі “не своя”, а які можуть бути книги для не своїх? За 2 обрані книги (старенькі і в ганебному стані) на абонементі нам виставили рахунок у 600 грн. Така, типу, застава, бо довіри до нас нема. Ми щиро здивувалися”, – зазначила пані Катерина.

Також вона додала, що іншим дітям видають книги без проблем, однак не Святославу.

Після того, як чергові книжки повернули в бібліотеку, на формулярі дитини написали, “звертайтесь до директора” і у подальшій видачі книг відмовили без грошової застави.

“Знову чуємо всі догми світу про переселенців, яким не можна довіряти хоч скільки б вони жили в Тернополі. Намагаюсь спокійно апелювати до Конституції, де всі громадяни рівні тощо. У відповідь – або платіть, або ідіть, або поліцію викликаємо“, – наголосила мама хлопчика.

На фото дректорка і заступниця директорки Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.