Львівська диригентка Оксана Линів прокоментувала, чому готує оперу російського композитора

Українська диригентка Оксана Линів стала музичною керівницею опери російського композитора Петра Чайковського “Євгеній Онєгін” у Саксонській державній опері Дрездена. Показ запланований на 3 липня 2025 року.

25.03.2024
Львівська диригентка Оксана Линів прокоментувала, чому готує оперу російського композитора

Про це повідомляє сайт Саксонської державної опери Дрездена.

Лібрето до опери написали Петро Чайковський та Костянтин Шиловський за романом у віршах Олександра Пушкіна — російського імперського поета, ксенофоба. Квитки розпочнуть продавати у квітні 2024 року.

Оксана Линів прокоментувала підготовку до опери у Facebook-дописі. Вона стверджує: попри те, що в Україні від початку воєнного стану припинили виконувати музику Чайковського, Прокоф’єва, Шостаковича, Рахманінова, Стравінського, твори цих композиторів обов’язкові в репертуарі кожного диригента на міжнародному рівні.

“Твори цих композиторів належать до обов’язкового репертуару кожного диригента, чия кар’єра розвивається на інтернаціональному рівні, адже ці твори належать до світової музичної спадщини. Вони є невіддільною частиною і стандартним репертуаром симфонічних оркестрів та оперних театрів цілого світу, і цей репертуар був сформований ще сотні років тому”, — заявила Линів.

Водночас вона зазначила, що завдяки співпраці з провідними оркестрами та оперними театрами українські диригенти можуть додавати до стандартного репертуару “маловідомих українських композиторів і додавати ці імена до світової класичної музичної традиції”.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.