Телефонний аферист викрав з картки у жителя Тернопільщини понад 50 тисяч гривень

Чоловік повідомив шахраєві конфіденційну інформацію.

21.02.2023
Телефонний аферист викрав з картки у жителя Тернопільщини понад 50 тисяч гривень
Фото: умовне

Про це повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області. 

До мешканця Чорткова зателефонував невідомий та представився співробітником фінансової установи. Він сказав чоловікові, що його банківський рахунок заблоковано і запропонував розв’язати це питання у телефонному режимі. 

“Ввійшовши в довіру він дізнався вміст смс-повідомлення, яке надійшло на телефон заявника. Як наслідок з рахунку краянина зникло майже 51 000 гривень”, – повідомляють у поліції. 

Відомості про правопорушення внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

У поліції наголошують, аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам’ятати, що:

  • співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;
  • якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;
  • дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Нагадаємо, телефонний шахрай викрав з картки тернополянки майже 30 тисяч гривень.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.