Суд взяв під варту колишнього очільника Верховного суду Князєва

Наразі його арештували на 60 днів.

19.05.2023
Суд взяв під варту колишнього очільника Верховного суду Князєва

Вищий антикорупційний суд арештував на два місяці колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва, якого підозрюють у хабарництві, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суд постановив взяти Князєва під варту в залі суду й помістити до Київського слідчого ізолятора. Як альтернативу йому призначили заставу в розмірі 107 мільйонів гривень. У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено низку процесуальних обов’язків.

Перед цим суд арештував із правом на заставу у 80 мільйонів гривень адвоката Олега Горецького, якого підозрюють у посередництві в наданні хабаря Князєву.

15 травня стало відомо, що Князєва спіймали на хабарі в майже $3 мільйони. Хабар був повʼязаний з рішеннями на користь бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат. У Верховному суді створили «бек-офіс» під керівництвом Всеволода Князєва — адвокатське обʼєднання за гроші допомагало, щоб судді ухвалювали потрібні рішення. Під час обшуків у Князєва не вдалося знайти близько мільйона доларів із хабаря.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.