Антикорупційний суд передав заставу нардепа Дубневича на потреби ЗСУ

Вищий антикорупційний суд стягнув в дохід держави 56 млн грн, внесених як заставу за народного депутата Ярослава Дубневича.

21.11.2023
Антикорупційний суд передав заставу нардепа Дубневича на потреби ЗСУ

21 листопада 2023 року судді ВАКС задовольнили звернення прокурора САП про нарахування у дохід держави застави у розмірі 56 млн грн. Ця сума була внесена за депутата-втікача, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ “Укрзалізниці”.

Прокурор запропонував це зробити, оскільки політик порушив процесуальний обов’язок. Адвокати попросили ці кошти спрямувати на потреби Збройних сил України. Судді це прохання підтримали.

Дубневича обвинувачують в організації заволодінні 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» на закупівлі товарів у компанії, підконтрольної політику. Саме в межах цієї справи стягнули заставу. Ще нардепа підозрюють в організації заволодіння газом НАК «Нафтогаз-України» підконтрольними Новояворівською та Новороздільською ТЕЦами.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд України оголосив у міжнародний розшук  Ярослава Дубневича.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.