НАБУ оголосило в розшук нардепа Дубневича

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата Ярослава Дубневича, що підозрюється в організації схеми розкрадання газу на ТЕЦ.

17.10.2023
НАБУ оголосило в розшук нардепа Дубневича

Про це йдеться у повідомленні НАБУ у вівторок, 17 жовтня.

У відомстві зазначили, що Дубневича підозрююють в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн і легалізації незаконно отриманого прибутку.

За версією слідства, упродовж 2013−2017 років депутат організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ на Львівщині.

Як пише бюро, під його контролем підприємства-власники цих ТЕЦ уклали низку угод про закупівлю в НАК Нафтогаз України газу для виробництва теплової енергії населенню. Щоб зробити її дешевшою для цієї категорії споживачів НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за пільговими цінами, суттєво нижчими від ринкових.

Однак, як встановили детективи, «пільговий» газ Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ одержали незаконно, не плануючи використовувати його для виробництва тепла для населення. Натомість вони використали у власній господарській діяльності, щоб виробляти енергію, яку надалі реалізували ДП Енергоринок за ринковою ціною.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.