Дружині Дубневича Львівська міськрада може дозволити відвести землю під арештованим будинком

Наталія Дубневич просить у міськради поновити договір оренди на ділянку поруч з ТРЦ ”Роксолана”, якою вона користувалась 10 років без дозвільних документів.

25.03.2024
Дружині Дубневича Львівська міськрада може дозволити відвести землю під арештованим будинком

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали, яка дозволяє дружині Ярослава Дубневича – Наталі Дубневич розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будинком на пл. Соборній, 12а. Відповідний документ оприлюднили у понеділок, 25 березня, на офіційному порталі міської ради Львова, повідомляє Lviv.media.

Наталія Дубневич 10 років користувалась ділянкою без документів

Йдеться про будівлю — пам’ятку архітектури місцевого значення на вул. Соборній, 12А, яка належить Наталії Дубневич, але розташована на комунальній землі. Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, вона орендувала цю ділянку у міськради, але термін договору оренди закінчився ще у жовтні 2014 році, і до сьогодні Наталія користувалась ділянкою без документів. Через це у 2023 році Галицький районний суд за позовом Львівської міськради стягнув з неї майже 65 тис грн.

Тепер Наталія Дубневич звернулась до міськради з проханням оформити договір оренди на земельну ділянку. Будівля, яка є на цій ділянці, належить Наталії Дубневич, але у листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд наклав арешт на цю будівлю у справі про розкрадання 93 млн грн “Укрзалізниці”. Підозрюваним у цій справі є її чоловік Ярослав Дубневич.

Будівля, яка належить Наталії Дубневич, перебуває під арештом

Площа земельної ділянки, яку хоче орендувати Наталія Дубневич — 0,0328 га, а площа будівлі 1339,1 кв. м. У цій будівлі розташовані офіси, аптека, кафе та нотаріальна контора.

Депутати розглядатимуть цю ухвалу на сесії Львівської міськради, вони можуть дозволити Наталії Дубневич почати процес підготовки до укладення договору оренди, або ж не підтримати таке рішення.

Нагадаємо, що оголошений у міжнародний розшук Ярослав Дубневич досі залишається чинним народним депутатом України. Він підозрюваний у кількох гучних корупційних справах в Україні. У листопаді Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про його заочний арешт.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.