Рада музеїв Німеччини оголосила бойкот російським музейникам

Вони припинили співпрацю з росією.

16.02.2023
Рада музеїв Німеччини оголосила бойкот російським музейникам
Фото: умовне

Німецький національний комітет міжнародної ради музеїв (ICOM Німеччини) оголосив бойкот російському представництву та припинив співпрацю з росією. Про це повідомили на сайті організації. 

ICOM Німеччини закликає відсторонити представників російського національного комітету від усіх міжнародних організацій і більше не допускати російські делегації або членів на заходи, а також виключити ICOM russia зі світової асоціації. 

Представники Німеччини заявили, що відтепер не братимуть участь у заходах, на яких будуть присутні представники ICOM росії або російські музейники.

Вони підкреслили, що систематичне пограбування українських музеїв, яке, згідно з сучасними відомостями, підтримується російськими музейниками та є прикладом етичного порушення, більше не повинно залишатися без коментарів. Репортажі та світлини з українських музеїв говорять зрозумілою мовою.

“Загарбницька війна росії проти України знущається з міжнародного права, Гаазькою конвенцією та кожною базовою суспільною нормою. З такою державою не може бути нормальних стосунків – навіть у музейній сфері. Ми не можемо бути трибуною для російського прапора і не можемо бути гостями під одним дахом. Зрештою, музеї також є політичними акторами й повинні позиціонувати себе. Більше не можна погоджуватися з тим, що у зоні музею удають, ніби війни не було, нібито ICOM russia може діяти так, наче нічого не сталося”, – заявила рада директорів ICOM Німеччини.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.