Президент МОК закликав національні уряди не втручатися в рішення олімпійського комітету

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах підтвердив свою підтримку українським атлетам, що зараз стикаються із наслідками російської агресії проти України, але застеріг проти втручання урядів держав у рішення Олімпійського комітету щодо допуску до участі в Олімпіаді російських та білоруських спортсменів.

13.02.2023
Президент МОК закликав національні уряди не втручатися в рішення олімпійського комітету
Фото: Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах

Як повідомляють міжнародні ЗМІ, про це Томас Бах заявив у Крушавелі, де відбувається Чемпіонат світу з лижного спорту, передає “Укрінформ”. 

“Українські атлети знають, наскільки глибоко ми поділяємо їхні страждання… Але це не справа урядів – приймати рішення щодо участі певних країн  в міжнародних змаганнях, зокрема, у Паризькій Олімпіаді 2024 року”, – заявив Президент МОК у відповідь на докори, що пролунали, зокрема, з боку України з приводу допуску на Олімпіаду представників країн-агресорів, росії й білорусі.

Бах послався на думку доповідача Ради ООН з прав людини, який зауважив, що виключення російських та білоруських спортсменів лише на підставі їх національної приналежності є порушенням їхніх прав.

“Ми бачили заяви, що надійшли від країн Балтії або від інших країн, в яких висловлювалися їхні занепокоєння. На жаль, вони не розглядають проблему прав людини, яку ми маємо сприймати серйозно”, – додав Бах.

Нагадаємо, МОК натякнув на покарання українських спортсменів за бойкот Олімпіади. Тим часом 35 країн вимагають відсторонити росіян і білорусів від Олімпіади.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.