35 країн вимагають відсторонити росіян і білорусів від Олімпіади

Серед країн США, Німеччина, Франція, Велика Британія і Японія.

10.02.2023
35 країн вимагають відсторонити росіян і білорусів від Олімпіади
Фото: умовне

Про це заявила міністерка спорту Литви Юргіта Сюгздініене, пише Reuters. 

“Ми йдемо в тому напрямку, що нам не знадобиться бойкот, тому що всі країни одностайні”, – сказала Сюгздініене.

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в онлайн-зустрічі за участю 35 міністрів, щоб обговорити заклик до заборони, повідомив речник литовського міністерства спорту.

За словами речника, послання Зеленського учасникам зустрічі полягало в тому, що принципи нейтралітету не можуть бути застосовані до вторгнення росії в Україну.

Він нагадав, що інколи окупанти “знищують нормальне життя без будь-якої символіки”. Зеленський згадав, що Крим був окупований російськими солдатами без будь-якої символіки.

“Тож я хочу запитати у вас: якщо представники держави-терориста з’являться на міжнародних змаганнях чи Олімпійських іграх, то чи матиме значення, що вони там без національної символіки? Сама лише присутність представників держави-терориста – це маніфестація насилля й беззаконня”, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, МОК натякнув на покарання українських спортсменів за бойкот Олімпіади. Тим часом скандинавські країни виступили проти повернення росіян та білорусів до міжнародних спортивних змагань.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.