Німеччина може заборонити в’їзд російським та білоруським спортсменам

Глава МВС Німеччини пригрозила відмовою у в’їзді до країни російським та білоруським спортсменам, якщо Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустить їх до змагань.

10.04.2023
Німеччина може заборонити в’їзд російським та білоруським спортсменам
Фото: Ненсі Фезер

Про це заявила міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер в інтерв’ю виданням медіагрупи Funke, оприлюдненому в понеділок, 10 квітня.

“Країни, в яких проходять великі спортивні події, – не безсилі. Вони видачею віз можуть контролювати, чи дійсно росіяни зможуть брати участь”, – зазначила вона. 

За словами Фезер, надання президенту росії володимиру путіну, “який розпалює війну, пропагандистського майданчика, означало б зраду всіх цінностей спорту”. 

Фезер додала, що відкриття міжнародних змагань для спортсменів з росії було б “ляпасом українським спортсменам”. 

“Абсолютно неприйнятно для українських атлетів зустрічатися з атлетами, які виступають за країну, що вбиває так багато мирних жителів в Україні”, – наголосила міністерка.

Нагадаємо, МОК рекомендував повернути росіян та білорусів до змагань у нейтральному статусі.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.