Попри критику ПЦУ у Раді відмовилися відкликати законопроєкт про цивільні партнерства

Священний Синод Православної церкви України ухвалив заяву про “категоричну неприйнятність” законопроєкту щодо запровадження в Україні інституту реєстрованого партнерства.

30.03.2023
Попри критику ПЦУ у Раді відмовилися відкликати законопроєкт про цивільні партнерства
Фото: умовне

Ініціаторка законопроєкту Інна Совсун повідомила в інтерв’ю “Укрінформу”, що не відкликатиме законопроєкт про цивільні партнерства.

“Щодо питання, чи планую я відкликати законопроєкт через реакцію Синоду ПЦУ, відповідь очевидна – ні”, – наголосила вона.

Совсун зазначила, що відповідний документ ні до чого не зобов’язує представників церкви.

“Ніхто не має через це перешкоджати праву людей бути щасливими. Церква могла б мати думку щодо вінчання. До світського шлюбу церква не має жодного відношення. А в законопроєкті йдеться навіть не про шлюб, він про реєстровані партнерства”, – пояснила депутатка.

Вона також підкреслила, що більшість українців підтримують легалізацію одностатевих партнерств. У зв’язку з цим, на думку Совсун, церкві доведеться змінювати свою позицію.

“Я бачуся, я говорю з ЛГБТ-військовими, я чую про їхні проблеми – це сотні, тисячі історій. Переконана, що ми, як суспільство, маємо виправити велику несправедливість, коли в частини громадян і громадянок менше прав, ніж в усіх інших”, – додала народна депутатка.

Нагадаємо, у Раді зареєстрували законопроєкт про цивільні партнерства.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.