Польські протестувальники розблокували пункт пропуску «Медика–Шегині»

Наразі весь транспорт може без перешкод переїжджати у пункті пропуску. Водночас заблокованими для вантажівок станом на сьогодні залишаються чотири напрямки.

21.03.2024
Польські протестувальники розблокували пункт пропуску «Медика–Шегині»

Про це повідомляє hromadske з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка.

Напередодні українські прикордонники отримали інформацію від польських колег про обмеження руху автобусів через пункт пропуску «Шегині – Медика» приблизно з 11:10. Про припинення блокування оголосили о 20:49.

Прикордонний пункт заблокували на тлі загальнонаціонального страйку польських фермерів 20 березня.

Наразі заблокованими для руху вантажівок залишаються 4 напрямки: «Ягодин», «Устилуг», «Угринів» та «Рава Руська».

На напрямку цих пунктів польські фермери пропускають різну кількість вантажівок в обидва боки. Зокрема, за минулу добу в «Ягодині» протестувальники пропустили лише 50 автомобілів, що «для цього напрямку є критично низьким показником», додав він. Утім, у ПП «Рава Руська» та «Ягодин» не пропускають вантажні транспортні засоби з України в Польщу взагалі.

Станом на ранок 21 березня, сукупно в чергах на 4 заблокованих напрямках на території Польщі перебували майже 850 вантажівок.

Нагадаємо, начальник Львівської ОВА Максим Козицький відреагував на заяви уряду Республіки Польща, який фактично підтримав своїх фермерів, що блокують кордони з Україною, не пускаючи українських перевізників до Польщі. Очільник області закликав підтримати українського виробника та купувати товари “Зроблено в Україні”.

До слова, спочатку протестуваьники планували завершити акцію 10 березня, але згідно з новою заявою, блокада може тривати до 30 квітня.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.