Польські фермери почали блокувати вантажівки у двох пунктах пропуску

18 квітня протестувальники знову заблокували пункт пропуску “Медика – Шегині” та “Корчова – Краківець” для проїзду вантажного транспорту.

18.04.2024
Польські фермери почали блокувати вантажівки у двох пунктах пропуску
Фотот "Суспільне"

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

“За інформацією, яку українські прикордонники отримали від представників Прикордонної варти Республіка Польща, польські фермери поновили блокування руху для вантажівок на двох напрямках. Такі дії учасники акції на території Польщі розпочали сьогодні після 9 години на двох пропуску Корчова та Медика, що навпроти українських Краківець і Шегині”, – йдеться у повідомленні.

На напрямку пункту пропуску Краківець обмежується рух вантажних транспортних засобів, які слідують в бік України, а на напрямку Шегині – як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

За попередніми даними, польські фермери планують здійснювати блокування пункту пропуску Корчова – Краківець до 9.00 20 квітня, а пункту пропуску Медика – Шегині до 9.00 19 квітня.

“Станом на ранок сьогодні в чергах на території Польщі на цих напрямках очікують на можливість проїзду в бік України близько 1 500 вантажних транспортних засобів. Ускладнень для руху легкових автомобілів та автобусів не передбачається”, – йдеться у дописі.

Прикордонники також та нагадують, що заблокованими польськими фермерами також залишаються напрямки пунктів пропуску Ягодин та Рава-Руська. Протестувальники пропускають там лише по кілька транспортних засобів на годину, або взагалі обмежують рух. Через ці пункти польські протестувальники за останній час взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. Через Ягодин як і раніше пропускають в бік України незначну кількість вантажівок, особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю даного напрямку. На ранок 18 квітня на цих двох пунктах в чергах на території Польщі загалом перебуває близько 600 вантажівок.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.