Папа Франциск про злочини росіян в Україні: “Я не знаю, чи це геноцид”

Коментуючи війну в Україні Папа Римський не виключив, що через свої особливості російську агресію проти України можна буде вважати геноцидом. Адже війна має свої правила, на які російські загарбники плюють. Однак з цим повинні визначитися інші.

13.03.2023
Папа Франциск про злочини росіян в Україні: “Я не знаю, чи це геноцид”

“Це справді технічне слово геноцид. Технічно я б не знав, як це визначити. Але очевидно, коли бомблять школи, коли бомблять лікарні, коли бомблять притулки, створюється враження не стільки захопити місце, скільки знищити. Війна має низку етичних правил. … Я не знаю, геноцид це чи ні, люди повинні це добре визначити, але це, звичайно, не етика війни, до якої ми звикли“, наголосив Папа Римський Франциск в інтерв’ю RSI News.

Війну в Україні він назвав світовою. Якщо у 2014 році вона мала більш локальний характер, то тепер до неї залучені всі великі держави світу. Також потужно сьогодні працює збройова промисловість: “стару зброю продають, нову випробовують”, зауважив Папа.

“Все починалося частинами, і тепер ніхто не може сказати, що це не світова війна. Тому що всі великі держави заплутані. І полем битви є Україна. Там усі воюють”, – сказав він.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.