Новий адвокат коригувальника вогню по Яворівському полігону просив зробити засідання закритими

У 72-річного Олександра Косторного, який коригував вогонь по Яворівському полігону, з’явився новий адвокат Юрій Палєц.

28.09.2023
Новий адвокат коригувальника вогню по Яворівському полігону просив зробити засідання закритими

Як повідомило видання “Судовий репортер”, Олександр Косторний уклав договір із Юрієм Палєєм з адвокатського об’єднання “Палєй і Партнери” 15 вересня. На засіданні, яке відбулось 27 вересня, новий адвокат подав клопотання про слухання справи в закритому режимі. Юрій Палєй пояснив це тим, що так як Косторного звинувачують в держзраді, в суді можуть розголошуватися дані, які є державною таємницею. Прокурор заперечив та пояснив, що в матеріалах жодної таємної інформації немає.

Крім того, захисник заперечував проти присутності журналістів в залі суду, адже, за його словами, ЗМІ публікують статті, які формують негативну думку про Косторного та зачіпають його честь та гідність.

“Публікації, які я уже бачив в ЗМІ, дійсно паплюжать на сьогоднішній день честь і гідність мого підзахисного, оскільки винним він поки ще не визнаний судом. І прямо називати його зрадником, як це написано, або передачем певної інформації, яка нанесла шкоду, а також стверджувати те, що він безпосередньо приймав участь у фіксації якихось заборонених об’єктів — я не бачу в цьому підстав”, — зазначив Юрій Палєй.

Проте суд відмовився зробити судові засідання закритими. На прохання адвоката розгляд справи перенесли на 23 жовтня. За цей час захисник має ознайомитися з доказами, які були долучені в суді.

73-річного експрацівника КДБ підозрюють у держзраді та передаванні даних російським спецслужбам. За даними слідства, зібрана інформація допомогла військам РФ коригувати вогонь по Яворівському полігону у березні 2022 року.  Косторний винним себе не вважає. Він стверджує, що насправді надсилав товаришу схему території, де він збирає гриби.

Нагадаємо, російські війська вранці 13 березня завдали авіаударів по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині. За даними СБУ, тоді загинули понад 50 військовослужбовців та ще 150 військових отримали поранення.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.