Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засудили на 15 років тюрми

23 травня у Галицькому районному суді Львова оголосили вирок для Олександра Косторного. Суд визнав його винним у держзраді та призначив покарання у вигляді 15 років тримання за ґратами з конфіскацією майна.

24.05.2024
Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засудили на 15 років тюрми

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Прокурори в суді довели, що з початку повномасштабного вторгнення 73-річний уродженець м. Львова — колишній працівник КДБ СРСР — співпрацював з агентами фсб рф.

Він збирав відомості про розташування військових об’єктів, зброї та об’єктів критичної інфраструктури в регіоні.

Засуджений через месенджер Теlegram переслав карту-схему Яворівського військового полігону. На ній зображено розташування військових містечок Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Додатково зазначив, де розташовані казарми та гуртожитки.

13 березня 2022 року окупанти здійснили обстріл цих обʼєктів, загалом випустивши понад 30 ракет. Тоді загинуло понад 60 людей, понад 160 було поранено.

Окрім цього, львів’янин передавав ворогу іншу інформацію з метою підривної діяльності проти України. Правоохоронці затримали навідника в червні 2022 року. На вирок він чекав під вартою.

Під час судового засідання зрадник свою провину так і не визнав, у скоєному не розкаявся.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.