НАЗК склало протокол за максимальні премії на мера Тернополя Надала

Він виписував собі премії у 250% від окладу.

04.04.2023
НАЗК склало протокол за максимальні премії на мера Тернополя Надала
Фото: Сергій Надал

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало адміністративний протокол з конфлікту інтересів щодо міського голови Тернополя Сергія Надала.

Як зазначається, з 2021 та протягом 2022 року міський голова Тернополя преміював себе в максимальному розмірі та надавав собі допомогу на оздоровлення, матеріальну допомогу для розв’язання соціально-побутових питань також у максимальних гранично допустимих обсягах.

За даними НАЗК, розмір премій міг досягати 250 % від посадового окладу.

“Це містить ознаки порушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 172–7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачено штраф від 1700 до 3400 гривень (ч. 1 ст. 172–7 КУпАП). За вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів – штраф від 3400 до 6800 гривень (ч. 2 ст. 172–7 КУпАП)”, – зазначили в агентстві.

Сам Сергій Надал адміністративний прокол від НАЗК не прокоментував, проте на сайті Тернопільської міськради з’явилось повідомлення, в якому звинувачення НАЗК назвали неправдивими.

“У 2022 році міський голова Тернополя Сергій Надал не отримував і взагалі не звертався із заявами про надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та допомоги на оздоровлення, оскільки вирішив відмовитися від цих виплат у зв’язку із війною в Україні”, – йдеться в повідомленні пресслужба міськради. 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.