На Франківщині судили 25 посадовців, які виписували премії собі і своїм близьким

Впродовж 2023 року на Прикарпатті за рішенням судів притягнули до відповідальності 25 посадовців, які преміювали самі саме і своїх близьких.

29.12.2023
На Франківщині судили 25 посадовців, які виписували премії собі і своїм близьким

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура.

“За участі прокурорів на Прикарпатті упродовж 2023 року суди розглянули низку справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачені ч.ч.1, 2 статті 172-7 КУпАП. До адміністративної відповідальності притягнуто 25 осіб. Серед них – депутати місцевих рад, керівники навчальних закладів, комунальних підприємств, закладів охорони здоров’я та освіти”, – йдеться у повідомленні.

Посадовці приймали рішення про власне преміювання, встановлення доплат, преміювання працівників та близьких осіб.

Всупереч вимогам ст. 28 Закону України “Про запобігання корупції” вони не повідомляли про наявність у них реального конфлікту інтересів, а також, перебуваючи в умовах такого конфлікту інтересів, вчиняли дії чи приймали рішення у власних інтересах.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.