Назарій Юрчишин розкаже про пластуна, стрільця та штурмовика Михайла Мінчака

21 березня о 17.00 у Львівському палаці мистецтв на вул. Коперника, 17, відбудеться лекція зберігача фондів ДІКЗ Нагуєвичі, аспіранта Кафедри всесвітньої історії та спеціальних історичних дисциплін ДДПУ ім. І. Франка Назарія Юрчишина “Михайло Мінчак – пластун, стрілець, штурмовик”.

19.03.2024
Назарій Юрчишин розкаже про пластуна, стрільця та штурмовика Михайла Мінчака

Як повідомляє видання “Фотографії старого Львова”, подія організована у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею, Державного історико-культурного заповідника “Нагуєвичі” та Львівського палацу мистецтв.

“Лекція присвячена несправедливо забутій постаті Михайла Мінчака – засновника ПЛАСТу на Дрогобиччині, січового стрільця і одного з перших в 20ст. командирів штурмових підрозділів в українському війську.

Ви дізнаєтесь про генезу і перші кроки ПЛАСТу в Дрогобичі, участь вихідців з Дрогобиччини в Легіоні Українських січових стрільців, перипетії бойового шляху простих січовиків, унікальні краєзнавчі матеріали, невідомі фото і документи, які допомагають краще зрозуміти добу Перших визвольних змагань та багато іншого”, – зазначили у дописі.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.