На Франківщину надійшло понад 36 тисяч доз вакцини проти кору

Понад 36 тисяч доз вакцини проти кору надійшло на Івано-Франківщину. Їх використають для щеплення дітей віком один рік.

19.07.2023
На Франківщину надійшло понад 36 тисяч доз вакцини проти кору

Як повідомляє “Суспільне”, про це на пресконференції розповіла начальниця відділу імунопрофілактики Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марта Локатир.

З її слів, на Івано-Франківщині медики мали потребу в кількості 20 600 доз.

“Ми дякуємо, що нам дали значно більше доз. Адже є діти, які не отримали комплексних щеплень, бо були перебої з вакциною. Тому ми можемо стверджувати, що зможемо вчасно вакцинувати дітей у віці 12 місяців”, — каже Марта Локатир.

В Івано-Франківській міській дитячій поліклініці за три дні вакцинували проти цієї недуги 48 дітей. Минулого тижня заклад отримав понад 5 тисяч доз вакцини. Їх розподілили по вісьмох педіатричних відділеннях міста.

“Спалаху кору на Прикарпатті наразі немає, однак наприкінці 2023 року в області може збільшитися ріст захворюваності”, –  розповідає експертка з питань дитячої імунології департаменту здоров’я обласної військової адміністрації Галина Бенько.

З її слів, у світі кожні 5-6 років виникають спалахи цієї недуги, останній був у 2018 році.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.