Колишнього голову Нацбанку Шевченка заочно арештували

Його підозрюють в організації схеми щодо заволодіння коштами «Укгазбанку» в особливо великих розмірах.

08.12.2022
Колишнього голову Нацбанку Шевченка заочно арештували
Кирило Шевченко

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно відправив під варту колишнього голову Нацбанку України Кирила Шевченка. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Після затримання Шевченка та доставлення до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу. 

Нагадаємо, Кирила Шевченка оголосили у національний та міжнародний розшук у межах справи щодо розкрадань в «Укргазбанку». Ухвала про заочний арешт відкриває шлях для внесення його до бази Інтерполу — без цього неможливо провести екстрадицію.

Раніше прокурор САП на засіданні суду повідомив, що 20 вересня Шевченко виїхав з України за службовим паспортом у відрядження до Лондона. Відрядження завершилося через день, однак до України він не повернувся.

Кирило Шевченко подав у відставку з посади голови Нацбанку 4 жовтня 2022 року — «через причини, пов’язані зі здоров’ям, які не може далі ігнорувати». Уже 6 жовтня Верховна Рада підтримала його звільнення. 

Того ж 6 жовтня НАБУ та САП заявили, що Шевченку повідомили про підозру в розкраданні коштів під час управління «Укргазбанком». Шевченко був головою правління банку з травня 2015 року до липня 2020-го. Підозру залишили у Нацбанку, бо у НАБУ сказали, не знають, де перебуває Шевченко.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.