Канада передасть Україні керовані авіаційні ракети АІМ-9

Країна передасть 43 такі ракети зі складів власних Повітряних сил.

26.05.2023
Канада передасть Україні керовані авіаційні ракети АІМ-9
Фото: Авіаційна ракета класу “повітря – повітря” AIM-9

Канада надасть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть авіаційні ракети класу “повітря-повітря” АІМ-9. Про це повідомили у міністерстві оборони Канади за підсумками чергової зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”.

“Канада безоплатно передасть Україні 43 ракети АІМ-9 зі складів власних Повітряних сил”, – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, Канада розширить підготовку українських військових медиків у Польщі у рамках операції UNIFIER.

“Ще п’ять медичних інструкторів Збройних сил Канади будуть відряджені до Польщі, де приєднаються до вже дислокованих там семи канадських військовослужбовців, які проводять навчальну програму передачі медичних навичок військовим ЗСУ”, – заявили в оборонному відомстві.

В канадському Міноборони додали, що зараз триває доставка в Україну стрілецької зброї та боєприпасів, про передачу яких було оголошено у квітні. ЗСУ вже отримали кулемети та штурмові гвинтівки, а мільйон патронів калібру 5,56 мм та 4 тис. 800 штурмових гвинтівок доставлять у найближчі тижні.

Зазначимо, керована авіаційна ракета класу «повітря-повітря» AIM-9 Sidewinder — це ракета ближнього радіуса дії з інфрачервоною головкою самонаведення. Sidewinder сумісні з більшістю сучасних винищувачів, серед яких F-16, F-15, F-22 Raptor і F-35 Lightning II.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.